In primul rand preparam supa. Cand aceasta este aproape gata ne pregatim de risotto.

Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei de masline sau unt. Adaugam orezul si amestecam pentru un minut.

Peste orez si ceapa adaugam vinul si lasam sa scada putin. Cand acesta a scazut, incepem sa adaugam supa putin cate putin. La primul polonic de supa am adaugat si sofranul. Eu nu pun mai mult de un polonic, dar aproape tot timpul pregatesc maxim doua portii intr-o tigaie potrivita ca dimesiuni.

Va mai spuneam, ca secretul unui risotto cremos este adaugarea supei putin cate putin. Cand cea din urma a scazut, adaugam urmatoarea tura de supa. Si tot asa pana orezul este gatit pe gustul fiecaruia (mai facut sau mai all dente). Mie nu-mi place foarte bine facut si dureaza in general maximum 20 de minute (fara prepararea supei).

Cand risotto este gata, il luam deoparte si adaugam untul si parmesanul ras. Mai invartim putin pana se incorporeaza toate si servim.

Calcanul l-am pregatit separat. L-am curatat si facut file, apoi l-am prajit in putin ulei de masline.