- fierbem cartofii si ii curatam de coaja - prajim sunculita - adaugam la cartofi sunculita, brinza rasa, sare si piper - pregatim foaia: punem faina si formam o mica groapa in centru, aici turnam apa si drojdia sau praful de copt depinde ce folosim. Framintam bine si apoi intindem o foaie nu foarte subtire. - taiem patrate in mijlocul carora punem umplutura de cartof, inchidem pe margini - coacem bartolacci pe plita incalzita (tigaia groasa speciala pentru piadine ori cum am facut eu pe gratarul de fonta foarte bine incalzit inainte)- fierbem cartofii si ii curatam de coaja - prajim sunculita - adaugam la cartofi sunculita, brinza rasa, sare si piper - pregatim foaia: punem faina si formam o mica groapa in centru, aici turnam apa si drojdia sau praful de copt depinde ce folosim. Framintam bine si apoi intindem o foaie nu foarte subtire. - taiem patrate in mijlocul carora punem umplutura de cartof, inchidem pe margini - coacem bartolacci pe plita incalzita (tigaia groasa speciala pentru piadine ori cum am facut eu pe gratarul de fonta foarte bine incalzit inainte) Bartolaccio, cunoscut si ca bartl z, este o specialitate din Valle del Tramazzo, facut din faina si apa, umplut cu cartofi si cu branza rasa, slanina/sunculita prajita, sare si piper. Este un fel de tortello copt pe plita, de forma dreptunghiulara. Localitatea Tredozio a dedicat o sarbatoare pt acest produs, in noiembrie, in cazul in care va veti afla in zona va puteti bucura nu numai de aceasta specialitate dar si de mamaliga si paciarella o mamaliga cu fasole boabe.