- fierbeti bobul (daca este la fel ca cel folsoit de mine, curatat de coaja, uscat si usor rupt) in apa care sa il depaseasca cu 4-5 cm in inaltime, cind apa clocoteste micsoram flacara si lasaa sa fiarba incet, fara sa clocoteasca pina cind bobul rezulta moale iar dcind amestecam cu lingura de lemn il putem strivi - adaugam sare, fenicul spalat, curatat de partea superioara dar si de partea tare (cotorul) de la baza si il taiem subtire (pastram 1/2 lingura de fenicul taiat subtire separat), adaugam ardeiul iute si apa atit cit este nevoie in functie de cum dorim sa obtinem supa mai groasa sau mai lichida - lasam sa fiarba 30 minute - adaugam piperul macinat si serbim cu mamaliga prajita pe gratar, cu paste, cu orez sau cu cereale ** si adaugam restul de fenicul tocat marunt ** pentru orez, paste sau cereale (la alegere una dintre ele) ori le fierbem separat intr-o alta opala si le adaugam la sfirsit ori reglam timpul de coacere in functie de timpul necesar lor si le adaugam (una dintre ele la alegere nu toate gramada) inainte de a termina de fiert supa (de ex. cu 5-10 minute inainte depinde de tipul de paste si de ce scrie pe pachetul lor, 1-3 minute dc sunt taitei facuti in casa, 15-17 minute pentru orez in functie de tipul de orez folosit la fel si pentru cereale: orz, griu, etc ... care e ideal sa il adaugam gata fiert separat sau sa il punemla fiert impreuna cu bobul de la inceput) nota: serviti cu un fir de ulei crud direct in farfurie, reteta originala este una fara grasimi deci uleiul lipseste- fierbeti bobul (daca este la fel ca cel folsoit de mine, curatat de coaja, uscat si usor rupt) in apa care sa il depaseasca cu 4-5 cm in inaltime, cind apa clocoteste micsoram flacara si lasaa sa fiarba incet, fara sa clocoteasca pina cind bobul rezulta moale iar dcind amestecam cu lingura de lemn il putem strivi - adaugam sare, fenicul spalat, curatat de partea superioara dar si de partea tare (cotorul) de la baza si il taiem subtire (pastram 1/2 lingura de fenicul taiat subtire separat), adaugam ardeiul iute si apa atit cit este nevoie in functie de cum dorim sa obtinem supa mai groasa sau mai lichida - lasam sa fiarba 30 minute - adaugam piperul macinat si serbim cu mamaliga prajita pe gratar, cu paste, cu orez sau cu cereale ** si adaugam restul de fenicul tocat marunt ** pentru orez, paste sau cereale (la alegere una dintre ele) ori le fierbem separat intr-o alta opala si le adaugam la sfirsit ori reglam timpul de coacere in functie de timpul necesar lor si le adaugam (una dintre ele la alegere nu toate gramada) inainte de a termina de fiert supa (de ex. cu 5-10 minute inainte depinde de tipul de paste si de ce scrie pe pachetul lor, 1-3 minute dc sunt taitei facuti in casa, 15-17 minute pentru orez in functie de tipul de orez folosit la fel si pentru cereale: orz, griu, etc ... care e ideal sa il adaugam gata fiert separat sau sa il punemla fiert impreuna cu bobul de la inceput) nota: serviti cu un fir de ulei crud direct in farfurie, reteta originala este una fara grasimi deci uleiul lipseste* bobul folosit de mine era uscat, rupt in bucati maricele si curatat de pielita, in functie de cel pe care il folositi voi el trebuie sau nu: lasat la inmuiat peste noapte, curatat sau nu de pielita care il inconjoara, fiert ca si fasolea in mai multe ape si timp indelungat sau dc il cumparati gata fiert atunci e mult mai usor si il puneti evident dupa ce l-ati spalat in cantitatea de apa necesara si deci sarati peste explicatiile privind fierberea lui. Incercati sa striviti macar o parte din el, a sa obtineti o supa usor cremoasa asa cum se obtine daca ati folosi acelasi tip de bob ca mine Reteta inspirata de http: //blog. Fatfreevegan. Com/2008/01/dried-fava-bean-and-fresh-fennel-soup. Html