Intai mixam bine ouale intregi cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si isi maresc volumul. Adaugam uleiul si laptele, apoi cacaua impreuna cu faina cernuta si praful de copt. Incorporam usor merele curatate de coaja si rase (merele, in prealabil, le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am presarat cu scortisoara). Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul cca 35 de minute, la 175 de grade.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si faina apoi turnam laptele, amestecand in continuare. Punem compozitia la fiert (eu folosesc o oala cu fund dublu). Amestecam cu grija, sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase dam oala deoparte si lasam la racit.

Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul; in bezeaua formata incorporam faina amestecata cu nuca macinata. Amestecam usor si turnam compozitia in tava. Nu lasam mult tava in cuptor, mai ales ca e deja bine incins (primul blat intre timp e deja scos din cuptor si pus la racorit pe un gratar). Cand se aureste pe margini blatul al doilea il scoatem cu grija, la racorit.

Punem in crema si esenta de vanilie si untul (am amestecat pana s-a topit acesta din urma). Peste blatul cu mar punem crema, apoi blatul de albus. Deasupra intindem niste frisca (eu am facut-o dintr-o cana de smantana).