Detalii Varza a la Cluj (III)
Am ales sa pregatesc inspirindu-ma dupa reteta din cartea Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti de Radu Anton Roman, cu mici modificari legate in primul rind de modul nostru de a gati si minca (fara prajeli atunci cind aceastea pot fii evitate, fara untura) si in al doilea rind pentru ca varza de aici nu este la fel de frageda ca cea din Romania. - Se toac ceapa, se in bus in ulei impreun cu carnea se adauga putin sare - Varza se toac si se pune la fiert in apa cu sare, cine vrea poate chiar sa adauge si zeama de lamiie care va da putina aciditate verzei dulci. Se fierbe pina cind devine transparenta. - Orezul se fierbe doar pe jumatate in ap putin s rat - cand carnea s-a muiat bine, se amestec cu boiaua si smantana, se potriveste de sare si piper - Se unge un vas cu ulei - Se aseaz : 1) strat de varz ; 2) strat de carne; 3) strat de orez; ultimul strat e de varz , intre straturi putem pune si unul subtire de smintina - Se d la cuptor, o or si mai bine Se serveste cu smintina.
Am ales sa pregatesc inspirindu-ma dupa reteta din cartea Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti de Radu Anton Roman, cu mici modificari legate in primul rind de modul nostru de a gati si minca (fara prajeli atunci cind aceastea pot fii evitate, fara untura) si in al doilea rind pentru ca varza de aici nu este la fel de frageda ca cea din Romania. - Se toac ceapa, se in bus in ulei impreun cu carnea se adauga putin sare - Varza se toac si se pune la fiert in apa cu sare, cine vrea poate chiar sa adauge si zeama de lamiie care va da putina aciditate verzei dulci. Se fierbe pina cind devine transparenta. - Orezul se fierbe doar pe jumatate in ap putin s rat - cand carnea s-a muiat bine, se amestec cu boiaua si smantana, se potriveste de sare si piper - Se unge un vas cu ulei - Se aseaz : 1) strat de varz ; 2) strat de carne; 3) strat de orez; ultimul strat e de varz , intre straturi putem pune si unul subtire de smintina - Se d la cuptor, o or si mai bine Se serveste cu smintina.