Este unul dintre preparatele preferate din camara mea pentru ca folosesc amestecul de legume si zarzavaturi la ciorbe, ghiveciuri, sosuri, tocanite, fripturi, poate fi consumat chiar si ca zacusca, pe paine.

Se spala si se curata toate ingredientele, rosiile se curata de pielita, apoi se toaca toate marunt, prin masina de tocat sau se maruntesc cu blenderul. Cativa morcovi si patrunjei se taie felii subtiri, pentru aspect. Rosiile se taie cubulete.

Puneti la calit, in ulei,ceapa si morcovii macinati, apoi adaugati pe rand albitura si restul ingredientelor, feliutele de morcovi si patrunjel, verdeata tocata, sare, piper si lasati-le la foc mic, cu capac, vreo ora dupa ce amestecul a inceput sa clocoteasca.

Puneti borcanele spalate si uscate intr-o cratita mai mare, cu cativa cm de apa, la incins, la foc mic. Cand s-au infierbantat bine, se umplu cu amestecul clocotit, se strang bine capacele si se dau la cuibul de perne, pentru sterilizat, pana a doua zi, apoi se pun in camara.