Oprim o cana de lapte iar restul il punem la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar, adaugam faina, cacao si cana de lapte oprit. Dam vasul cu lapte de pe foc si turnam compozitia de oua amstecand bine. Punem din nou la foc mic (nu trebuie sa dea in clocot) amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si omogenizam . Lasam sa se raceasca bine. Cand este complet rece adaugam esentele si frisca amestecam din nou apoi o punem la congelator.

Oprim o cana de lapte iar restul il punem la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar, adaugam faina, cacao si cana de lapte oprit. Dam vasul cu lapte de pe foc si turnam compozitia de oua amstecand bine. Punem din nou la foc mic (nu trebuie sa dea in clocot) amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si omogenizam . Lasam sa se raceasca bine. Cand este complet rece adaugam esentele si frisca amestecam din nou apoi o punem la congelator.

Este o inghetata extraordinara, cremoasa (fara ace) si foarte fina. Se poate servi cu piscoturi de sampanie sau cu sticksuri de ciocolata.