Puneti piersicile sau caisele la scurs. Aluat: Framantati un aluat, doar cat sa se lege si sa se omogenizeze putin, din faina, zahar pudra, fulgi de unt (unt tare ras pe razatoarea cu ochiuri mari) sau taiat bucatele, ou si sare. Formati o bila, infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora. Intindeti o foaie din 2/3 cantitate de aluat si asezati-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand o margine inalta. Acoperiti cu hartie pergament si presarati boabe albe de fasole sau orez. Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 10- 15 min, la 175 grade sau pana ce incepe sa se aureasca pe margini si sa fie coapta pe jumatate. Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati la racit in tava. Intre timp pregatiti umplutura: Bateti branza de vaci scursa cu 75 g zahar pudra, mascarpone sau quark, praful de budinca, sucul si coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Separat, bateti spuma tare albusurile cu 50 g zahar pudra si inglobati-le in compozitia cu branza de vaci. Repartizati uniform piersicile (caisele) feliate peste blatul racit, turnati umplutura si nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 60 min, la foc moderat sau pana ce deasupra se formeaza o pojghita mai tare si aurie. Intre timp, taiati fasii groase de cm din restul aluatului intins in foaie sau sub ce forma doriti. Asezati-le sub forma de grilaj peste umplutura, dupa 35 min de copt si dati din nou la cuptor. Lasati sa se racoreasca 10 min in forma, apoi sa se raceasca pe un gratar, scoasa din tava. Serviti portionata, pudrata cu zahar praf (vanilat), optional.

Puneti piersicile sau caisele la scurs. Aluat: Framantati un aluat, doar cat sa se lege si sa se omogenizeze putin, din faina, zahar pudra, fulgi de unt (unt tare ras pe razatoarea cu ochiuri mari) sau taiat bucatele, ou si sare. Formati o bila, infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora. Intindeti o foaie din 2/3 cantitate de aluat si asezati-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand o margine inalta. Acoperiti cu hartie pergament si presarati boabe albe de fasole sau orez. Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 10- 15 min, la 175 grade sau pana ce incepe sa se aureasca pe margini si sa fie coapta pe jumatate. Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati la racit in tava. Intre timp pregatiti umplutura: Bateti branza de vaci scursa cu 75 g zahar pudra, mascarpone sau quark, praful de budinca, sucul si coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Separat, bateti spuma tare albusurile cu 50 g zahar pudra si inglobati-le in compozitia cu branza de vaci. Repartizati uniform piersicile (caisele) feliate peste blatul racit, turnati umplutura si nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 60 min, la foc moderat sau pana ce deasupra se formeaza o pojghita mai tare si aurie. Intre timp, taiati fasii groase de cm din restul aluatului intins in foaie sau sub ce forma doriti. Asezati-le sub forma de grilaj peste umplutura, dupa 35 min de copt si dati din nou la cuptor. Lasati sa se racoreasca 10 min in forma, apoi sa se raceasca pe un gratar, scoasa din tava. Serviti portionata, pudrata cu zahar praf (vanilat), optional.