Facem o marinata din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lamaie, miere si ghimbirul dat pe razatoare.

Se pune pestele in acesta marinata si se da la rece pentru minim 1 ora.

Se scoate pestele din marinata si pastram marinata.

Intr-o tigaie care nu lipeste, incingem o lingura ulei de masline si prajim cate 2 fileuri de peste pentru aprox. 1 minut pe fiecare parte.

Fileurile se scot intr-o tava ce va fi data ulterior la cuptor.

Se incinge cuptorul la 200 grade C.

Se procedeaza la fel si cu celelalte fileuri de peste, adaugand in tigaie inainte de fiecare 2 fileuri, cate o lingura de ulei de masline.

Cand sunt gata toate fileurile, se stropesc cu marinata pastrata si se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat.

Se da tava la cuptor pentru 10 minute.

Se serveste pestele cu orez simplu si/sau fasole verde stropita cu unt.

Pofta buna!PS: Acest preparat este un pic dulceag, recomand sa-l serviti cu lamaie si sos iute. In momentul in care se da la cuptor se poate presara seminte de susan si rondele de ceapa verde.