Blat: Sfaramati foile de napolitane (biscuitii sau fulgii de porumb) in asa fel, incat sa obtineti o textura ca de pesmet (puteti folosi masina de tocat carne). Amestecati cu zaharul pudra si untul topit. Turnati intr-o tava cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) unsa cu unt, inclusiv peretii laterali sau tapetata cu hartie de copt, formand un strat de maxim 2 cm grosime si presati foarte bine. Dati la rece cel putin 1 ora. Umplutura: Mixati minim 5 min zaharul, smantana si branza de vaci pana se topeste zaharul si amestecul devine cremos. Adaugati pe rand ouale, mixand dupa fiecare, semintele din batonul de vanilie, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina. Turnati peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins, la foc iute, in primele 15 min, apoi la mic, inca 45 min sau pana ce devine ferma si prinde deasupra o crusta aurie. Glazura: Mixati smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie si turnati-o in strat peste prajitura, imediat ce ati scos-o din cuptor. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la rece pana a doua zi. Scoateti din tava si glazurati, optional. Serviti-o portionata, cu sirop de fructe, optional sau simpla.

Blat: Sfaramati foile de napolitane (biscuitii sau fulgii de porumb) in asa fel, incat sa obtineti o textura ca de pesmet (puteti folosi masina de tocat carne). Amestecati cu zaharul pudra si untul topit. Turnati intr-o tava cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) unsa cu unt, inclusiv peretii laterali sau tapetata cu hartie de copt, formand un strat de maxim 2 cm grosime si presati foarte bine. Dati la rece cel putin 1 ora. Umplutura: Mixati minim 5 min zaharul, smantana si branza de vaci pana se topeste zaharul si amestecul devine cremos. Adaugati pe rand ouale, mixand dupa fiecare, semintele din batonul de vanilie, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina. Turnati peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins, la foc iute, in primele 15 min, apoi la mic, inca 45 min sau pana ce devine ferma si prinde deasupra o crusta aurie. Glazura: Mixati smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie si turnati-o in strat peste prajitura, imediat ce ati scos-o din cuptor. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la rece pana a doua zi. Scoateti din tava si glazurati, optional. Serviti-o portionata, cu sirop de fructe, optional sau simpla.