Se pregateste sosul - se amesteca smantana cu ceapa tocata marunt si, dupa gust, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la rece.

Pe o tava tapetata cu pergament se asaza rosiile taiate felii subtiri se presara putina sare si ulei de masline si se frig 15 minute in cuptor la faza de gril sau numai cu focul de sus.

Se taie branza felii subtiri. Pe o plansa se pune o tortilas, se pun felii de branza deasupra se pun felii de rosii si se acopera cu o alta tortilas. Se pregatesc asa restul de tortilas.

Intr-o tigaie de teflon se incalzeste putin ulei se pune o quesadilla pregatita si se prajeste putin pe ambele parti pana se rumenesc. Se taie in sferturi si se servesc alaturi de sosul cu smantana.

Reteta am gasit-o intr-o revista cu specific mexican si in reteta originala se foloseste si bacon care se prajeste si se adauga intre feliile de branza si rosii.

Dar eu nu amestec carne cu branza in mancaruri de aceea nu am folosit dar va redau ca o varianta la quesadilla.

Eu am pregatit numai cu cheddar si rosii si au iesit minunate. Pofta buna!