Curatam ceapa si o tocam marunt.

Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.

Usturoiul il curatam si il taiem feliute.

Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, usturoiul si le inabusim 1-2 minute.

Punem ardeiul kapia peste, lasam sa se inmoaie si acesta putin, apoi venim cu tonul pe care il scurgem bine de ulei. Tonul nu il faramitam prea tare, mai lasam si bucati mai mari.

Tot acest amestec il lasam la foc potrivit 4-5 minute.

Rosiile decojite le bagam in blender si le facem pasta.

Le incorporam cu ingredientele din tigaie, potrivim gustul cu sare si piper.

Sosul il fierbem la foc potrivit pana se ingroasa si devine ca o pasta, circa 20 de minute, timp in care invartim in el din cand in cand.

Intr-o oala punem mai multa apa cu sare si o asezam pe foc.

Cand da in clocot dam drumul pastelor, eu le-am rupt in doua, si le lasam la fiert 12-14 minute, apoi le scurgem bine de apa.

Cand sosul este aproape gata presaram busuioc, patrunjelul verde tocat marunt si il mai lasam cam 2 minute sa fiarba.

Amestecam spaghetele cu sosul. Ne asezam portie pe o farfurie iar deasupra radem parmezan.

Sa aveti pofta!