Reteta este cea de scone (adica biscuiti sau chifle in care agentul de crestere este praful de copt nu drojdia). Daca intindeti aluatul de minim 2 cm grosime cu ce mai creste obtineti chifle (scone), daca il intindeti mai subtire si taiati cu forma de biscuiti se obtin biscuiti mai mici sau mai mari ca ai mei. Am folosit gorgonzola, dar am scris brinza in denumire ca sa puna fiecare ce ii place dupa gusturile si imaginatia lui. Amestecam faina cu malaiul si praful de copt. Aeparat topim untul si gorgonzola in lapte cald, lasam sa se raceasca si turnam ouale batute. Nota: valabil numai pt gorgonzola, orice alt fel de brinza e logic ca nu se va topi, deci o puneti rasa in aluat. Turnam compozitia lichida peste cea solida si framintam. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam la fel daca este prea multa faina mai adaugam cu lingurita lapte. Facem un aluat pe care il intindem si apoi taiem cu forma sau cu cutitul biscuiti. Ii coacem in cuptorul incalzit pina cind prind o culoare usor aurie.

Reteta este cea de scone (adica biscuiti sau chifle in care agentul de crestere este praful de copt nu drojdia). Daca intindeti aluatul de minim 2 cm grosime cu ce mai creste obtineti chifle (scone), daca il intindeti mai subtire si taiati cu forma de biscuiti se obtin biscuiti mai mici sau mai mari ca ai mei. Am folosit gorgonzola, dar am scris brinza in denumire ca sa puna fiecare ce ii place dupa gusturile si imaginatia lui. Amestecam faina cu malaiul si praful de copt. Aeparat topim untul si gorgonzola in lapte cald, lasam sa se raceasca si turnam ouale batute. Nota: valabil numai pt gorgonzola, orice alt fel de brinza e logic ca nu se va topi, deci o puneti rasa in aluat. Turnam compozitia lichida peste cea solida si framintam. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam la fel daca este prea multa faina mai adaugam cu lingurita lapte. Facem un aluat pe care il intindem si apoi taiem cu forma sau cu cutitul biscuiti. Ii coacem in cuptorul incalzit pina cind prind o culoare usor aurie. * malaiul sa fie macinat fin