Spalam, curatam si taiem partile mai tari si il impartim in mai multe buchetele. Il coacem la aburi in oala sub presiune timp de 5 minute de cind incepe sa fluiere. Il mixam impreuna cu apa in care a fiert (cea care era pe fundul oalei sub cosul pt fierbere la aburi) atit cit e nevoie, adaugam sare si lapte sau smintina. Fierbem pasta in apa sarate, o scurgem si o adaugam la crema. Se serveste cu ulei pus la sfirsit (crud), brinza feta (sau telemea) si seminte de chimen prajite putin (in tigaia de teflon fara grasime!!) Obs.: - in loc de brinza feta sau telemea merg foarte bine galuste facute din brinza de capra (caprino) - broccolo romano are gust amestecat de conopida si varzaSpalam, curatam si taiem partile mai tari si il impartim in mai multe buchetele. Il coacem la aburi in oala sub presiune timp de 5 minute de cind incepe sa fluiere. Il mixam impreuna cu apa in care a fiert (cea care era pe fundul oalei sub cosul pt fierbere la aburi) atit cit e nevoie, adaugam sare si lapte sau smintina. Fierbem pasta in apa sarate, o scurgem si o adaugam la crema. Se serveste cu ulei pus la sfirsit (crud), brinza feta (sau telemea) si seminte de chimen prajite putin (in tigaia de teflon fara grasime!!) Obs.: - in loc de brinza feta sau telemea merg foarte bine galuste facute din brinza de capra (caprino) - broccolo romano are gust amestecat de conopida si varza