1. Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (120) si zaharul vanilat pana se deschid la culoare.2 .

Se pune vasul pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul vasului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase.3. Se ia vasul de pe baia de abur si le lasa la rece.4. Cafeaua rece se amesteca cu zaharul (30 gr) si esenta de rom.5. Intr-un vas se bate frisca spuma; in alt vas se mixeaza mascarpone peste care se adauga compozitia de galbenusuri si mixam pana se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta si mixam din nou.

Asamblarea:Crema se imparte in trei parti, 2 parti mai mari si o parte mai mica pentru ultimul strat. Se formeaza primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, unul langa altul, fara spatii. Adaugam prima parte de crema si o intindem cu o spatula. Se asaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si a doua parte de crema pe care o intindem uniform.

La ultimul strat de piscoturi, trecute prin cafea si ultimul strat de crema intr-o cantitate mai mica fata se cele 2 straturi. Se intinde cu o spatula crema intr-un start cat mai uniform, se pudreaza cu cacao si se pune la rece pana a doua zi; aromele se se vor imbina, iar tiramisu va avea o savoare deosebita, la fel ca si Tiramisu reteta originala.

Eu am ales sa il fac mai inalt si sa pun piscoturi si imprejurul tortului, astfel ca a trebuit sa fac o cantitate dubla de crema. Pentru a putea fi portionat mai usor se poate face cu un cutit zimtat (de paine) sau cu un cutit cu lama incalzita.