Detalii Musaca de cartofi cu carne tocata si rosii cherry
Ceapa impreuna cu usturoiul se taie marunt si se pun la calit in ulei. Pe urma se adauga carnea tocata (eu am folosit de vita+porc) si se lasa la foc pana ce aceasta capata culoarea alba. Se adauga conserva de rosii cherry (unele le-am zdrobit, altele le-am lasat intregi pentru ca aratau tare dragute) impreuna cu condimentele si se mai lasa putin pe foc sa se intrepatrunda aromele.
Intre timp se curata cartofii, se clatesc bine si se taie rondele (eu i-am mai clatit inca o data pentru a elimina cat mai bine amidonul din ei).
Intr-un vas de yena se pune hartie de copt si se aseaza un rand de rondele de cartofi, carnea tocata cu rosiile, iar peste un alt rand de rondele de cartofi. Deasupra se toarna oul batut, amestecat cu smantana si sucul de rosii (cumparat in cazul meu).
Totul se pune la cuptorul deja incins pana cand cartofii sunt facuti, oul si smantana s-au inchegat si totul a capatat un aspect rumeniu (in medie 50 minute, depinde de cuptor - al meu e unul veeechi vechi).