Pasati cartofii taiati cubulete, cat sunt fierbinti si care au fost fierti in apa cu sare (ca pentru piure) si scursi. Repuneti vasul pe foc mic, adaugati in ploaie cate putina faina de porumb, amestecand mereu cu un facalet, pana se ingroasa si devine vartoasa (pana nu se mai lipeste de facalet). Sarati dupa gust. Inglobati untul in compozitia fierbinte, pentru fragezime si omogenizati bine. Serviti cat este cald ca garnitura.

Pasati cartofii taiati cubulete, cat sunt fierbinti si care au fost fierti in apa cu sare (ca pentru piure) si scursi. Repuneti vasul pe foc mic, adaugati in ploaie cate putina faina de porumb, amestecand mereu cu un facalet, pana se ingroasa si devine vartoasa (pana nu se mai lipeste de facalet). Sarati dupa gust. Inglobati untul in compozitia fierbinte, pentru fragezime si omogenizati bine. Serviti cat este cald ca garnitura.