Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin.

Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem caldut.

Punem faina intr-un bol, presaram putina sare iar in mijloc facem o gaura unde rasturnam drojdia.

Turnam laptele si incepem sa framantam.

Cand s-au omogenizat cat de cat ingredientele adaungam untul si framantam bine. Eu am mai pus o lingura cu faina.

Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il acoperim si il lasam la dospit circa 1 ora.

Aluatul dospit il impartim in 8 bucati egale (merge si in 10 daca vreti sa fie painicile mai mici).

Luam prima bucata si o rasucim cu mainile pana obtinem un sul destul de lung si subtirel.

Indoim sulul la mijloc creand o gaura, apoi impletim cam de 3 ori si nu tot sulul.

Venim cu gaura formata peste impletitura, apoi capetele de sul le bagam prin gaura, una cate una ca ele sa vina dedesubt. Astfel obtinem o japoneza.

Le asezam intr-o tava unsa cu margarina, tapetata cu hartie de copt si le lasam 20 de minute la crescut.

Batem oul spuma, ungem painicile si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Le lasam pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem din cuptor. Dupa ce se racesc le punem intr-un bol si le acoperim bine pentru a se pastra fragede.