Mod de preparare:Curatam legumele si le spalam bine. Ceapa uscata o tocam marunt si o calim in ulei, pana devine aurie, apoi adaugam o cescuta cu apa si o lasam pana se evapora. Peste ceapa adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ardeii grasi tocati marunt. Lasam 2-3 minute ca sa se inmoaie, apoi dam tigaia la o parte si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, turnam continutul intr-un castron mare.

Tocam ceapa verde marunt si o adaugam peste compozitia de mai suse. Ciupercile le punem intr-o strecuratoare la scurs, branza si usturoiul le dam pe razatoarea mica, mararul il tocam marunt si le adaugam pe toate in castron. Punem 8 oua din cele 10, delicat dupa gust si amestecam totul foarte bine.

Ungem tava sau tavile (eu am pus in 2 craticioare fara maner) cu ulei si tapetam cu faina, apoi turnam compozitia in tavi. Batem cate un ou pentru fiecare tava si il intindem peste compozitie, apoi introducem tavile in cuptorul incins in prealabil.

Lasam sa se coaca timp de 15-20 minute, incercand din cand in cad cu scobitoarea daca preparatul nostru s-a copt. Cand e rumenit si continutul din tavi nu se ia pe scobitoare, inchidem focul si scoatem tavile din cuptor, lasand aperitivul sa se raceasca in tavi. Dupa ce s-a racit, preparatul se scoate pe un platou.

Pofta buna!