pestele: - se incepe prin a pregati maioneza .. eu am facut.o in borcan pt ca sa ramina acolo ce nu imi era de folos .. - se curata ciupercile si se taie felii - in vasul pt cuptor se pune putina maioneza acolo unde o sa asezati pestele ( asta am facut dupa capu meu dar am zis sa nu stea pestele pe uscat ) - de jur imprejur se pun ciupercile ... eu am pus un strat mai saracacios dar dc vreti puneti mai multe ... insa NU asezati ciuperci sub peste ... asa cum se intimpla si dc puneti pestele pe pat de cartofi sau alte legume aceasta vor lasa apa si pestele se va fierbe / aburii in loc sa rezulte crocant ( sfat de la socrela suedeza .. de la mama retetelor cu pesti !) - asezati pestele in mijloc si peste el eu am pus putin pesmet ( am zis eu sa nu intre prea tare grasimea in el ... in fine asta dc e o prostie imi apartine ... - peste peste se pune un strat generos de maioneza (1.5 cm maxim)... - peste maioneza eu am pus putin pesmet .. din nou aceasta inovatie imi apartine ..de data asta m-am gindit sa faca putina crusta ... - am ornat cu niste sferturi de ciuperci ... - am acoperit vasul cu staniol si l-am aruncat in cuptorul incins la maxim ... - am micsorat insa temperatura la mediu dupa ce am introdus vasul - am copt acoperit cu staniol 5 minute si apoi alte 15 descoperit ... in fine timpul asta e in functie de peste, cantitate, grosimea lui ... etc .... garnitura : - cartofi curatati si taiati bucati fierti in apa cu sare si seminte de marar ... in felul asta prind gust si aroma de marar ....pestele: - se incepe prin a pregati maioneza .. eu am facut.o in borcan pt ca sa ramina acolo ce nu imi era de folos .. - se curata ciupercile si se taie felii - in vasul pt cuptor se pune putina maioneza acolo unde o sa asezati pestele ( asta am facut dupa capu meu dar am zis sa nu stea pestele pe uscat ) - de jur imprejur se pun ciupercile ... eu am pus un strat mai saracacios dar dc vreti puneti mai multe ... insa NU asezati ciuperci sub peste ... asa cum se intimpla si dc puneti pestele pe pat de cartofi sau alte legume aceasta vor lasa apa si pestele se va fierbe / aburii in loc sa rezulte crocant ( sfat de la socrela suedeza .. de la mama retetelor cu pesti !) - asezati pestele in mijloc si peste el eu am pus putin pesmet ( am zis eu sa nu intre prea tare grasimea in el ... in fine asta dc e o prostie imi apartine ... - peste peste se pune un strat generos de maioneza (1.5 cm maxim)... - peste maioneza eu am pus putin pesmet .. din nou aceasta inovatie imi apartine ..de data asta m-am gindit sa faca putina crusta ... - am ornat cu niste sferturi de ciuperci ... - am acoperit vasul cu staniol si l-am aruncat in cuptorul incins la maxim ... - am micsorat insa temperatura la mediu dupa ce am introdus vasul - am copt acoperit cu staniol 5 minute si apoi alte 15 descoperit ... in fine timpul asta e in functie de peste, cantitate, grosimea lui ... etc .... garnitura : - cartofi curatati si taiati bucati fierti in apa cu sare si seminte de marar ... in felul asta prind gust si aroma de marar .... - nu tb pusa multa maioneza ... adica cam cit e de gros pestele cam atita sa fie si maioneza .... - multa lamiie si in maioneza si peste produsul finit .. adica in farfurie ca sa taie eventuala greata .... - peste ciuperci puteti sari caci sunt destul de satioase si ele singurele ... alaturi de maio si peste deja e prea mult ....