Ardeiul, morcovul si ceapa se macina separat la masina de tocat sau la robot. Le putem toca marunt insa mie imi place aceasta varianta pentru ca sosul iese mult mai fin. Calim usturoiul zdrobit cu lama unui cutit dupa care adaugam pe rand ceapa, morcovul si ardeiul. Punem rosiile pasate fara coaa si putina verdeata. Lasam sa scada bine zeama si adaugam condimente. La sfarsit punem bulionul si mai lasam pana se leaga bine. Potrivim de sare dar nu foarte mult pentru ca vom folosi si branza. Punem apa la fiert si cand da in clocot adaugam putina sare, foi de dafin, coriandru, si un catel de usturoi pentru ca pastele sa se aromatizeze. Urmeaza pastele care vor sta aproximativ 10 minute sa devina al dente. Amestecam intre timp sa nu se lipeasca intre ele. Pastele calde se scurg si se amesteca imediat cu 1/2 din cantitatea de sos si 2 maini zdravene de parmezan sau ce aveti prin frigider, branza veche rasa sau cascaval. Eu pun mai mult sos si branza si mai putine paste ca sa iasa treaba buna. Ungem o tava de yena cu ulei de masline si asezam un rand de paste, 1/2 din restul de sos, busuioc tocat, parmezan, 1/2 cantitate din mozarella taiata felii sau cuburi, al doilea rand de paste, sos, branza si restul de mozzarella. Dam la cuptorul incins timp de 15 minute la 200 de grade fara s-o acoperim. Cand s-a rumenit deasupra e gata. Servim cu un pahar de vin.