Mod de preparare-de preferinta se va folosi un platou mai mare, ca tortul sa incape:). Se va face tortul reteta obisnuita, cu albusurile batute bezea, galbenusurile frecate bine-bine cu zaharul-eu am pus 7 linguri de faina pt. ca este mai grea, asa ca tortul s-a repezit sa creasca si nu a mai dat inapoi. Se vor inmuia piscoturile in lapte rece, nu f. tare ca sa nu se farame, numai putin. Se vor pune pe fundul platoului, iar peste ele se va turna frisca, peste care am pus bucatele mici de portocala. Tortul scos din cuptor si racit se va taia in 3 parti egale. Se va pune prima parte peste piscoturile acoperite de frisca si bucatele de portocale, muiata in sucul merelor. Pulpa fructelor, frecata cu zahar, scortisoara pisata, stropita cu esenta de menta si rom se va pune deasupra. a doua parte a tortului se va insiropa cu sucul visinelor amestecat cu esenta de vanilie (mie nu imi plac torturile excesiv de insiropate). Deasupra se va pune pulpa visinelor frecata cu zahar (dupa gust, nu ff. dulce), iar peste ele se va adauga crema de vanilie (am uitat sa mentionez ca si peste mere se va adauga crema de vanilie). Ultima parte a tortului se va acoperi cu crema de vanilie (cu care se va orna, dealtfel, tot tortul), bucatele mici de portocala, toping din fructe de padure, iar pliculetul de ice-coffee se va cerne in ploaie usoara deasupra. Ideile imi veneau pe masura ce inaintam, asa ca a iesit un tort delicios, nu foarte dulce, racoritor, cu o explozie de arome. Pofta buna!!!Mod de preparare-de preferinta se va folosi un platou mai mare, ca tortul sa incape:). Se va face tortul reteta obisnuita, cu albusurile batute bezea, galbenusurile frecate bine-bine cu zaharul-eu am pus 7 linguri de faina pt. ca este mai grea, asa ca tortul s-a repezit sa creasca si nu a mai dat inapoi. Se vor inmuia piscoturile in lapte rece, nu f. tare ca sa nu se farame, numai putin. Se vor pune pe fundul platoului, iar peste ele se va turna frisca, peste care am pus bucatele mici de portocala. Tortul scos din cuptor si racit se va taia in 3 parti egale. Se va pune prima parte peste piscoturile acoperite de frisca si bucatele de portocale, muiata in sucul merelor. Pulpa fructelor, frecata cu zahar, scortisoara pisata, stropita cu esenta de menta si rom se va pune deasupra. a doua parte a tortului se va insiropa cu sucul visinelor amestecat cu esenta de vanilie (mie nu imi plac torturile excesiv de insiropate). Deasupra se va pune pulpa visinelor frecata cu zahar (dupa gust, nu ff. dulce), iar peste ele se va adauga crema de vanilie (am uitat sa mentionez ca si peste mere se va adauga crema de vanilie). Ultima parte a tortului se va acoperi cu crema de vanilie (cu care se va orna, dealtfel, tot tortul), bucatele mici de portocala, toping din fructe de padure, iar pliculetul de ice-coffee se va cerne in ploaie usoara deasupra. Ideile imi veneau pe masura ce inaintam, asa ca a iesit un tort delicios, nu foarte dulce, racoritor, cu o explozie de arome. Pofta buna!!!Se serveste rece.