Punem pulpele de pui (dar se poate face si cu alte parti de pui, cu un pui intreg taiat in bucati sau cu aripioare) spalate foarte bine si uscate cu servetul in tigaia incalzita si in care am adaugt deja uleiul. Lasam la foc mediu spre mare sa se rumeneasca bine bucatile de pui. Dupa 5 minute cind puiul este deja rumenit, intre timp il invirtim de mai multe ori ca sa se faca pe tioate partule, adaugam sarea, otetul si lasam sa se evapore 1-2 minute. Adaugam maghiranul uscat si lamiia taiata felii peste carnea de pui si lasam pe foc mediu. Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam mierea pe fiecare bucata de pui, lasam sa mai se prajeasca, mierea va oferi efectul glasat al puiului. Si o legatura de patrunjel verde proaspat tocat care sa acopere carnea de pui. Inainte de a adauga mierea peste pui curatam cartofii si ii taiem in cuburi foarte mici, ii punem in cratita cu apa cit sa ii acopere si aooi kla fiert pe foc mare. Cind sunt gata fierti, scurgem, apa, strivim foarte bine cartofii adaugind unt si smintina *** sau lapte foarte gras si sare dupa gust. Amestecam bine cu lingura ca sa obtinem un piure foarte cremos.

Punem pulpele de pui (dar se poate face si cu alte parti de pui, cu un pui intreg taiat in bucati sau cu aripioare) spalate foarte bine si uscate cu servetul in tigaia incalzita si in care am adaugt deja uleiul. Lasam la foc mediu spre mare sa se rumeneasca bine bucatile de pui. Dupa 5 minute cind puiul este deja rumenit, intre timp il invirtim de mai multe ori ca sa se faca pe tioate partule, adaugam sarea, otetul si lasam sa se evapore 1-2 minute. Adaugam maghiranul uscat si lamiia taiata felii peste carnea de pui si lasam pe foc mediu. Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam mierea pe fiecare bucata de pui, lasam sa mai se prajeasca, mierea va oferi efectul glasat al puiului. Si o legatura de patrunjel verde proaspat tocat care sa acopere carnea de pui. Inainte de a adauga mierea peste pui curatam cartofii si ii taiem in cuburi foarte mici, ii punem in cratita cu apa cit sa ii acopere si aooi kla fiert pe foc mare. Cind sunt gata fierti, scurgem, apa, strivim foarte bine cartofii adaugind unt si smintina *** sau lapte foarte gras si sare dupa gust. Amestecam bine cu lingura ca sa obtinem un piure foarte cremos. Servim puiul lipicios cu piureul de cartofi. * eu am avut numai pulpele superioare pe care le-am taiat in jumatati, vertical, pe linga os. ** nu am avut asa ca am pus cimbru *** smintina proaspata din cea pentru batut frisca (evident fara sa fie indulcita cu zahar) Timpul de pregatire al acestui fel de mincare este 15 minute daca vetui folosi numai pulpele superiaore de pui taiate in jumatati. Sau 20-25 minute daca puneti in tigaie 2 pulpe de pui taiate numai in 2 adica despartita partea superioara de cea inferioara.. Nota - puiul pare ars insa de fapt partile mai inchise la culoare sunt cimbruk (in cazul meu) si patrunjelul verde care s-au lipit de pui. Nu este ars si e bine ca sa nu il ardeti nici voi caci gustul arsurii ar strica aroma delicata de miere si lamiie.