Curatam, spalam si fierbem sau coacem la aburi conopida (daca am fiert-o o vom lasa la scurs in strecuratoare). Punem tonul din consreva la scurs intr-o strecuratore fina. Fierbem pastele in apa cu sare atita timp cit este indicat pe ambalajul lor, dupa care fiind vorba despre o salata deci rece le treceti rapid sub jet de apa rece. Pentru un gust mai bun nu uitati sa fierbeti pastele in aceeasi apa in care ati fiert conopida (daca a scazut cumva mai adaugati peste apa ramasa de la conopida, apa de la robinet cit este necesar pentru a fierbe pastele Taiem rosiile, Ornam castronul cu frunze de salata. Amestecam intr-un alt castron sau chiar in oala in care am fiert, pastele racite, conopida scursa si racita, tonul din conserva scurs foarte bine. Adaugam sare, piper si citeva linguri de iaurt. Rasturnam salata in castron si ornam cu rosii. Punem totul la rece in frigider pina in momentul cind servim.

Curatam, spalam si fierbem sau coacem la aburi conopida (daca am fiert-o o vom lasa la scurs in strecuratoare). Punem tonul din consreva la scurs intr-o strecuratore fina. Fierbem pastele in apa cu sare atita timp cit este indicat pe ambalajul lor, dupa care fiind vorba despre o salata deci rece le treceti rapid sub jet de apa rece. Pentru un gust mai bun nu uitati sa fierbeti pastele in aceeasi apa in care ati fiert conopida (daca a scazut cumva mai adaugati peste apa ramasa de la conopida, apa de la robinet cit este necesar pentru a fierbe pastele Taiem rosiile, Ornam castronul cu frunze de salata. Amestecam intr-un alt castron sau chiar in oala in care am fiert, pastele racite, conopida scursa si racita, tonul din conserva scurs foarte bine. Adaugam sare, piper si citeva linguri de iaurt. Rasturnam salata in castron si ornam cu rosii. Punem totul la rece in frigider pina in momentul cind servim. Nota: Cine vrea poate aromatiza iaurtul cu 1-2 catei de usturoi striviti sau poate adauga chiar si o lingura de maioneza. * pastele folosite de mine aveau forma de mici tirbusoane, dar puteti foosi orice tip de pasta de dimensiune mica ** cantitatea de ton este cea obtinuta dupa ce ati scurs apa sau uleiul, eviodent ca o gasiti pe conserva unde sunt trecute separat greutatea totala a conservei si cea a pestelui fara lichid