Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid peste cel de faina si se amesteca pana la omogenizare. Se coc pentru 22-25 minute.

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid peste cel de faina si se amesteca pana la omogenizare. Se coc pentru 22-25 minute. Se servesc caldute cu suc proaspat de portocale/ lapte de soia/ sirop. Daca nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt si putina dulceata de portocale. Sucul pe care il punem in briose trebuie sa fie neindulcit (din comert, 100% portocale).