Detalii Paste Caramelle cu Telemea si Sos de Gogosar cu Smantana
Se framanta faina cu ouale cam 6 minute pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora in frigider perfect acoperit cu folie de plastic. Pe o suprafata presarata cu faina se ia cate 1/4 din aluat si se intinde cu sucitorul pana devine foarte subtire. Se taie patrate cu dimensiunea 7 cm x 7 cm. Un vas incapator se umple cu apa si o lingurita sare si se pune pe foc. Telemeaua se taie in cuburi de dimensiuni egale. Pe fiecare patrat de aluat se pune un cub de telemea care este apoi invelit ca o bomboana. Se fierb pastele in apa sarata, cam 12 minute. Pentru sos se calesc un minut gogosarii macinati si ceapa taiata fin intr-o lingura de ulei. Se amesteca cu smantana si sarea. Pe farfurie se aseaza sosul apoi pastele, care se vor consuma fierbinti, cu rondele de ceapa rosie.
Se framanta faina cu ouale cam 6 minute pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora in frigider perfect acoperit cu folie de plastic. Pe o suprafata presarata cu faina se ia cate 1/4 din aluat si se intinde cu sucitorul pana devine foarte subtire. Se taie patrate cu dimensiunea 7 cm x 7 cm. Un vas incapator se umple cu apa si o lingurita sare si se pune pe foc. Telemeaua se taie in cuburi de dimensiuni egale. Pe fiecare patrat de aluat se pune un cub de telemea care este apoi invelit ca o bomboana. Se fierb pastele in apa sarata, cam 12 minute. Pentru sos se calesc un minut gogosarii macinati si ceapa taiata fin intr-o lingura de ulei. Se amesteca cu smantana si sarea. Pe farfurie se aseaza sosul apoi pastele, care se vor consuma fierbinti, cu rondele de ceapa rosie.