Pentru aluat, asa cum v-am tot povestit, eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar aluatul se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul pudra cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.

Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii. Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.

Mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat din care am facut frunzulitele.

Lamaia se spala cu apa fierbinte, se sterge si se taie felii.

Vinul se pune la fiert impreuna cu batonul de scortisoara, feliile de lamaie si 100 g zahar.

Se lasa sa fiarba la foc moale cam 15 minute apoi se scot feliile de lamaie si batonul de scortisoara si se introduc perele decojite si fara cotoare.

Se acopera cu un capac si se lasa perele la fiert 25 de minute.

Intre timp, se coace aluatul de tarta la 180 g C pentru 15 minute si se lasa la racit.

Se scot perele, se taie jumatati si se lasa la scurs.

Smantana se amesteca cu branza de vaci, se inglobeaza ouale batute cu 150 g zahar si coaja de lamaie rasa.

Compozitia se toarna peste aluat si se aseaza apoi perele cu fata rotunjita in sus.

Se coace tarta la 180 g C pentru 40-50 de minute.

Se lasa la racit in forma apoi se poate felia si servi.