Detalii Gem de Caise, Pepene Galben si Condimente
Spalam si scoatem samburii de la caise. Curatam pepenele si-l taiam in cuburi, taiam caisele in patru. Asezam totul intr-o oala pentru dulceata, adaugam zaharul, lamaia si condimentele. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand gemul este scazut cu o lingurita punem o mica cantitate pe o farfuriuta rece, deobicei se vede imediat daca este legat. Asezam in borcanele, inchidem cu capac si intoarcem borcanelele lasand asa pana cand se racoresc. Asezam la loc racoros. Pofta buna!Spalam si scoatem samburii de la caise. Curatam pepenele si-l taiam in cuburi, taiam caisele in patru. Asezam totul intr-o oala pentru dulceata, adaugam zaharul, lamaia si condimentele. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand gemul este scazut cu o lingurita punem o mica cantitate pe o farfuriuta rece, deobicei se vede imediat daca este legat. Asezam in borcanele, inchidem cu capac si intoarcem borcanelele lasand asa pana cand se racoresc. Asezam la loc racoros. Pofta buna!