Mod de pregatire:Se curata mielul sau pulpa de pielite, grasimea se lasa.

Se impaneaza pulpa cu slanina si usturoi.

Se unge pulpa cu ulei, se presara cu condimentul facut ( prima parte) si se framanta bine pulpa cu condimentul, ( sa patrunda in carne)Se impacheteza pulpa in folie de aluminiu si se pune 24 ore la rece.

Se incinge Grill-ul ( cu capac) sau cuptorul de lemne sau cuptorul din bucatarie la max 150 gradese pune o tava cu fond de miel si unt sub friptura.

Friptura se pune in cuptor sau grill ( la Grill pe foc indirect)din 30 in 30 min se unge friptura cu zeama din tavaFriptura se intoarce din ora in ora, dupa doua ore se pun ramurile de rozmarin si frunzele de coriandru in cuptor in sosul din tava,Pe langa friptura se pun cartofi max. 5 cm lungime cu pielita subtire ( cartofii se vor manca cu pielita cu tot)Friptura se mai lasa cel putin 1,5 ore in functie de marimeLa pulpa, cartofii se pun la 1,5 ore si de la trei ore se verifica continu friptura.

Cand friptrura este aproape gata, se da pe grill direct la temperatura de 230-250 de grade sau in cuptor cu grill la aceasi temperatura timp de cateva minute pe ambele parti. ( daca cuptorul nu are grill se pune cuptorul la max.)Pentru o temeperatura de 130 -150 de grade:pulpa 2 kg ............aprox 2 -2,5 orepulpa 3 -3,5 kg..........aprox 4,5 6 ore