Intr-o oala de aproximativ 2 litri punem brocoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi aldente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat, dar se va desface si va avea tendinta sa se faca piure).

Pana fierbe brocoli punem intr-o tigaie sau wok uleiul la incins si calim usor ceapa taiata solzisori, usturoiul pisat si ghimbirul dat pe razatoare. Punem tofu si lasam sa se rumeneasca putin in uleiul incins si sa ia din aromele in tigaie. Punem bulionul sau ketchupul de casa si lasam sa dea cateva clocote.

Punem buchetele de brocoli si amestecam usor sa nu le zdrobim. Oprim focul, asezonam cu sare si piper (trebuie sa tineti cont ca tofu este sarat), punem rosiile taiate cubulete si turnam intr-un bol de salate.

Deasupra presaram seminte de dovleac prajite si servim cald .