Pregatim aragazul si o oala mare in care turnam cam 6 Litri de apa rece si punem o lingurita cu sare.

Adaugam carnea de ied (si eventual o frunza de dafin si cateva boabe de piper) si o lasam sa fiarba.

Taiem ceapa verde in rondele. Taiem radacina de patrunjel, morcovul, pastarnacul si telina in cubulete. Tocam marunt ceapa. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam marunt leusteanul.

Punem galbenusurile peste smantana si omogenizam.

Cand carnea incepe sa fiarba o sa se formeze spuma deasupra pe care trebuie sa o adunam foarte des. Strangem si indepartam spuma pe parcurs ce se formeaza. Cam in 30-40 de minute o sa avem o supa limpede.

Punem in supa ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina, pastarnacul si ardeiul.

Amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu cam 30 de minute. Zarzavaturile, adica telina, morcovul, radacina de patrunjel si pastarnacul pot fi calite 5 minute in 2 linguri cu ulei si un praf de sare, intr-o cratita acoperit cu capac.

Pregatim o craticioara in care turnam borsul si il lasam sa clocoteasca.

Dupa 30 de minute punem orezul in supa. Daca mai este nevoie completam zeama, dar numai cu apa fierbinte!Amestecam si mai fierbem 15 minute. Dupa 10 minute puteti pune o legatura cu macris, stevie sau chiar spanac, tocate.

Punem ceapa verde si condimentam cu sare.

Turnam borsul clocotit, amestecam, gustam si mai fierbem 5 minute.

Carnea fiarta se poate scoate din ciorba, dezosa si taia in bucatele, apoi pusa inapoi in oala.

Ciorba este gata, asa ca inchidem aragazul. Daca nu acriti ciorba cu bors, acum puteti si adaugati zeama de lamaie sau otet.

Turnam 3-4 polonice cu ciorba peste amestecul de smantana si galbenusuri si omogenizam.

Rasturnam apoi in ciorba in timp ce amestecam.

Presaram deasupra leusteanul tocat (sau tarhonul) si amestecam.

Servim.

Reteta Video completa o gasiti la: https://youtu.be/WyJjLojKJvEPofta Buna!