-Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja, in apa cu putina sare.-Se fierb tare 22 oua de prepelita.-Se spala verdeata si ceapa verde care se toaca marunt.-Cartofii fierti se decojesc si se taie cuburi mai mici.-Ouale fierte si decojite se taie in cubulete.-Intr-un castron suficient de mare se pun toate ingredientele: cubuletele de cartofi fierti si oua, verdeata si ceapa tocate marunt, branza data pe razatoarea mare sau taiata cubulete, faina, pesmetul (2 linguri), smantana, restul de 8 oua crude de prepelita. Se amesteca foarte bine toate ingredientele pana rezulta o compozitie consistenta, nu foarte tare.-Cu ajutorul unei linguri se formeaza gramajoare din compozitie care se pun intr-un vas in care avem pesmet. Se tavalesc bine chiftelutele prin pesmet si li se da forma preferata (rotunda si aplatizata la mine).-Dupa ce am terminat de pregatit toate chiftelutele, punem la incins uleiul intr-un vas/ tigaie pentru prajit.-Cand uleiul este incins, cu grija, se pun chiftelutele (nu trebuie sa fie inghesuite pentru a nu-si strica forma) si se lasa sa se prajeasca cca 3-4 minute pe fiecare parte, astfel incat sa se prajeasca uniform.-Cand chiftelutele s-au prajit si au capatat o culoare frumos aurie, cu ajutorul unei palete se scot din ulei si se pun pe un servet absorbant de hartie.-Chiftelutele se muta apoi pe farfuria/platoul de servit, putandu-se consuma dupa dorinta si placerea fiecaruia: calde sau reci, la aperitiv sau in orice moment vi le doriti, simple sau asezonate cu rosii sau salata preferata. Noi le-am servit cu salata, alaturi de un sos racoritor din iaurt, smantana, usturoi si multa ceapa verde tocata marunt.

Mai multe detalii si explicatii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/Pofta buna!Sfat:- Daca nu aveti oua de prepelita, desi vi le recomand cu caldura, puteti folosi oua de gaina, respectiv la 4 oua de prepelita folositi un ou de gaina. In compozitie se vor pune astfel, 5-6 oua fierte si 2 oua crude.