Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane;Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra;Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele;Amestecati faina cu boia;Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita;Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil;Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul;Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena;Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul;Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron;Rupeti salata si adaugati-o peste morcov;Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron;Radeti coaja de lamaie pe deasupra;Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine;Serviti cu dovleceii si sosul tartar;Pofta buna !