Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Au fost destul de dulci si zemoase, si-au lasat destul suc, asa ca nu am mai pus apa. Sfatul meu: daca fructele nu-si lasa mult suc si doriti o dulceata cu mai mult sirop, adaugati un pahar cu apa cand puneti dulceata pe foc, insa tineti cont ca trebuie fiarta mai mult pentru ca siropul sa se lege.

Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.

Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, ci este consistenta, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.

Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic de dulceata.

Pofta Buna!Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/dulceata-de-prune.html