Detalii File de porc cu suc de portocale in crusta cu cartofi fondanti si sos Bordelaise
Intr-un vas mai inalt punem sucul de portocale, coaja rasa, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sosul Worcester si cubul de zahar. Punem pe aragaz sa fiarba si in momentul cand incepe sa clocoteasca, adaugam carnea.
Lasam sa fiarba 7 minute pe o parte, apoi intoarcem carnea pe partea cealalta.
Sosul din cratita se va reduce ca si cantitate si se va ingrosa putin.
Pregatim crusta .
Feliile de paine le rupem bucalele, le punem intr-un blender si le maruntim, adaugam apoi ciupercile, ceapa, rozmarinul si usturoiul.
Le omogenizam cu blenderul apoi adaugam boabele de porumb, mustarul si untul topit si mixam sa obtinem o pasta omogena.
Imbracam cotletul cu acesta crusta si il punem intr-un vas yenna impreuna cu zeama de portocale fiarta si dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru o ora jumatate.
Pregatim cartofii fondanti.
Cartofii fondanti sunt o garnitura simpla si eleganta, nu doar prin gust, ci si prin simplitatea ei spune Radu Popovici.
Cartofii fondanti sunt cei mai populari in Anglia.
Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase. Incingem ulei intr-o tigaie, la foc iute.
Asezam rondelele de cartofi in ulei 3-4 minute, pana se rumenesc.
Se face focul mai mic si se intorc pe cealalta parte. Adaugam in tigaie cateva fire de rozmarin proaspat si vreo doi catei de usturoi taiati in jumatate si cateva cubulete de unt.
Folositi unt de cea mai buna calitate. El nu va arde, desi temperatura este inca destul de ridicata, caci este protejat de ulei.
Ungem o forma cu unt, asezam rondelele de cartofi una linga alta si adaugam supa de carne sa acopere trei sferturi din cartofi.
Dam cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 C cam 12-15 minute pina sunt gata.
Cartofii fondanti sunt rumeniti si relativ crocanti la suprafata, in timp ce interiorul lor este cremos si fraged.
Preparam sosul Bordelaise .
Punem la fiert vinul, ceapa tocata, cimbrul piperul,foaia de dafin intr-o craticioara .
Fierbem la foc mic pina scade vinul si mai ramane doua linguri.
Adaugam supa, amidonul dizolvat intr-o lingura de apa si amestecam pina se dizolva complet si sosul fierbe.
Lasam sa fiarba cateva minute, pina scade si supa, apoi strecuram sosul.
Punem iar pe foc,adaugam untul cubulete m pe rand, cum se dizolva unul.
Gustam sosul si adaugam sare daca este nevoie.
Si acum toate fiind gata, putem trece la montarea farfuriilor.
Cate o felie de cotlet, una cu cartofi, vreo doua linguri de sos peste cotlet si boabe de rodie peste toate.
Servim fileul cu salata verde.