Aluat: Cerneti faina intr-un bol, adaugati oul, sarea, zaharul, untul moale si amestecati cu varful degetelor, doar cat sa se omogenizeze aluatul. Dati forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min. Umplutura: Preancalziti cuptorul la 210 grade. Taiati in felii mai groase merele curatate de coaja si seminte. Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Puneti mierea si untul in tava in care urmeaza sa pregatiti tarta si dati la cuptor sa se topeasca. Scoateti forma, tapetati fundul tavii cu feliile de mar, asezate frumos unele langa altele, intr-un strat si dati din nou la cuptor pana ce incep sa se caramelizeze si sa se aureasca usor. Aveti grija sa nu se sfarme si sa se inmoaie prea mult. Intre timp, intindeti aluatul in forma de cerc, cu diametrul putin mai mare decat al formei folosite, puneti-l peste merele presarate cu scortisoara (optional), pliati marginile spre interior si intepati-l cu furculita. Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana ce blatul este copt si frumos aurit. Rasturnati-o pe un platou, imediat ce ati scos-o din cuptor. Serviti portionata, cat este calda.

Aluat: Cerneti faina intr-un bol, adaugati oul, sarea, zaharul, untul moale si amestecati cu varful degetelor, doar cat sa se omogenizeze aluatul. Dati forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min. Umplutura: Preancalziti cuptorul la 210 grade. Taiati in felii mai groase merele curatate de coaja si seminte. Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Puneti mierea si untul in tava in care urmeaza sa pregatiti tarta si dati la cuptor sa se topeasca. Scoateti forma, tapetati fundul tavii cu feliile de mar, asezate frumos unele langa altele, intr-un strat si dati din nou la cuptor pana ce incep sa se caramelizeze si sa se aureasca usor. Aveti grija sa nu se sfarme si sa se inmoaie prea mult. Intre timp, intindeti aluatul in forma de cerc, cu diametrul putin mai mare decat al formei folosite, puneti-l peste merele presarate cu scortisoara (optional), pliati marginile spre interior si intepati-l cu furculita. Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana ce blatul este copt si frumos aurit. Rasturnati-o pe un platou, imediat ce ati scos-o din cuptor. Serviti portionata, cat este calda.