Curatam ceapa, o apalam si o taiem julien.

Ardeiul il taiem felii subtiri.

Uleiul il punem a incins si calim ceapa si ardeiul pina devin sticloase si se innoaie.

Adaugam si chimenul si il prajim putin sa-si dezvolte aroma, amestecand un minut.

Adaugam nautul bine spalat si scurs,ciupercile si rosiile .

Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.

Lasam sa fiarba 10 minute, apoi presaram deasupra patrunjel verde tocat..

Pregatim galustele taind cuburi chiflele pe care le punem intr-un castron mai mare.

Taiem ceapa verde si gogosarul cubulete.

Tocam patrunjelul verde.

Intr-o tigaie non- aderenta topim untul si uleiul si tragem ceapa la tigaie.

Punem ceapa cu grasime cu tot peste cuburile de chifle.

Ouale le batem bine, adaugam sare si lapte si apoi le turnam peste cuburile de chifle.

Daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, adaugati pesmet si lasati asa 15 minute sa absoarba tot lichidul.

Din compozitie formam bile( galuste) avand mainile umezite in apa.

Punem la fiert apa cu sare, cand aceasta clocoteste, reducem focul si adaugam galustele, pe care le lasam sa fiarba pina se ridica deasupra, cam 20 de minute.

Amestecam de vreo doua ori in ele.

Cand sunt fierte, le scoatem cu o spumiera si le tinem la cald.

Servim tocanita de naut alaturi de aceste galuste bavareze.

Pofta mare sa aveti !