Puneti intr-un vas, la foc mic, orezul cu laptele rece si o bucatica de vanilie. Fierbeti amestecand mereu pana ce orezul este aproape facut; adaugati zaharul, praful de sare si continuati fierberea pana cand bobul de orez strans intre degete se striveste usor. Luati vasul de pe foc, acoperiti cu un capac si lasati in asteptare 5 min apoi, afanati usor orezul cu o furculita. Scoateti vanilia si rasturnati orezul intr-un bol. Serviti cald fie presarat cu scortisoara, fie cu sirop de fructe. Se poate servi si rece, ornat cu frisca si / sau fructe zaharisitePuneti intr-un vas, la foc mic, orezul cu laptele rece si o bucatica de vanilie. Fierbeti amestecand mereu pana ce orezul este aproape facut; adaugati zaharul, praful de sare si continuati fierberea pana cand bobul de orez strans intre degete se striveste usor. Luati vasul de pe foc, acoperiti cu un capac si lasati in asteptare 5 min apoi, afanati usor orezul cu o furculita. Scoateti vanilia si rasturnati orezul intr-un bol. Serviti cald fie presarat cu scortisoara, fie cu sirop de fructe. Se poate servi si rece, ornat cu frisca si / sau fructe zaharisiteMasurati orezul si laptele cu aceeasi cana. Daca folositi esenta de vanilie adaugati-o la sfarsit (cand orezul este fiert si luati vasul de pe foc). * orez cald- scortisoara pudra sau sirop de fructe (gros), dupa dorinta * orez rece- frisca sau fructe zaharisite