Sa vezi si sa nu crezi: nu va cruciti prea tare - am facut din nou o prajiturica - aluatul asta cu vin ma incanta, este atat de usor de facut incat ma pot da la prostii de tot felul ... De dragul vostru, am masurat in linguri toate ingredientele, ca sa va tentez a-l face. Asadar: 11 liguri de vin, 11 linguri de zahar, 11 linguri de ulei, 11 linguri de faina (plus faina care se cere la framantat) Pentru aceste prajiturele eu am impartit faina pusa in aluat - o parte de faina de alune de padure la doua parti faina alba (asadar in loc de malai am pus alune fin macinate) Iese un aluat foarte gustos dar si foarte cuminte - se lucreaza cu el la marele fix: sfant: (vorbeste lenea din mine ...) Modul amanuntit al acestui aluat il gasiti aici, ca sa nu repet acum ce am scris acolo: Acestui aluat i se da forma de sul, se imparte in felii de marimea formelor pe care le veti folosi, se aplatizeaza si la drum cu ele: in forme si la cuptor. De data asta am ales formele de madelene, tot de lene - doua forme puse una peste alta si scoicile sunt gata. Umputura este de tot felul: ciocolata alba si neagra, gelatina dizolvata in vinul aromat ramas dupa ce scurgeti fructele rehidratate si evident, fructele potrivite fiecarei umpluturi. Nu cred ca mai e nevoie sa ma lungesc (cum prea des o fac: lol: ) Pozele vorbesc de la sine. Fructele pe care le-am folosit sunt: stafide, caise, curmale, banane si alune de padure. Cel mai frumos arata aceste scoicute, inchise - am facut un rand asa, inchise - dar nu se vede umplutura; asa ca am fotografiat cele deschise si etalate, desi nu sunt atat de frumoase ca cele asezate asa, la rand, inchise, intredeschise in nisipul creat din nuci, alune si coca pisate. In afara de vin (pe care-l puteti inlocui) puteti face scoicile astea de Mos Niculaie, daca tineti postul cum zice popa si nu cum face popa ... :))Sa vezi si sa nu crezi: nu va cruciti prea tare - am facut din nou o prajiturica - aluatul asta cu vin ma incanta, este atat de usor de facut incat ma pot da la prostii de tot felul ... De dragul vostru, am masurat in linguri toate ingredientele, ca sa va tentez a-l face. Asadar: 11 liguri de vin, 11 linguri de zahar, 11 linguri de ulei, 11 linguri de faina (plus faina care se cere la framantat) Pentru aceste prajiturele eu am impartit faina pusa in aluat - o parte de faina de alune de padure la doua parti faina alba (asadar in loc de malai am pus alune fin macinate) Iese un aluat foarte gustos dar si foarte cuminte - se lucreaza cu el la marele fix: sfant: (vorbeste lenea din mine ...) Modul amanuntit al acestui aluat il gasiti aici, ca sa nu repet acum ce am scris acolo: Acestui aluat i se da forma de sul, se imparte in felii de marimea formelor pe care le veti folosi, se aplatizeaza si la drum cu ele: in forme si la cuptor. De data asta am ales formele de madelene, tot de lene - doua forme puse una peste alta si scoicile sunt gata. Umputura este de tot felul: ciocolata alba si neagra, gelatina dizolvata in vinul aromat ramas dupa ce scurgeti fructele rehidratate si evident, fructele potrivite fiecarei umpluturi. Nu cred ca mai e nevoie sa ma lungesc (cum prea des o fac: lol: ) Pozele vorbesc de la sine. Fructele pe care le-am folosit sunt: stafide, caise, curmale, banane si alune de padure. Cel mai frumos arata aceste scoicute, inchise - am facut un rand asa, inchise - dar nu se vede umplutura; asa ca am fotografiat cele deschise si etalate, desi nu sunt atat de frumoase ca cele asezate asa, la rand, inchise, intredeschise in nisipul creat din nuci, alune si coca pisate. In afara de vin (pe care-l puteti inlocui) puteti face scoicile astea de Mos Niculaie, daca tineti postul cum zice popa si nu cum face popa ... :))