* Orezul se fierbe timp de 20 de minute in apa cu sare, amestecand usor cu ajutorul unei linguri din lemn. * Orezul fiert se scurge de apa si se pune apoi intr-o cratita potrivita, neaderenta. Se adauga laptele cald (laptele trebuie sa acopere orezul), cateva bucatele coaja proaspata de lamaie (eu am pus aproximativ 9 - 10 bucatele coaja de lamaie) si se lasa orezul la fiert timp de 15 minute, la foc mic, pana absoarbe tot laptele. Este important sa amestecati frecvent cu ajutotul unei linguri din lemn, pentru a evita formarea unei pelicule la suprafata. Orezul fiert se lasa sa se racoreasca (am scos cojile de lamaie dupa racirea orezului). * Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie neaderenta, intorcandu-se pe ambele parti cu ajutorul unei spatule din lemn. * Fulgii de migdale prajiti se maruntesc cu ajutorul robotului pentru bucatarie. * Se separa atent albusurile de galbenusuri. * Orezul pregatit anterior (fiert si racit) se amesteca cu 90 g zahar, 15 g unt, faina, galbenusurile si coaja rasa de lamaie (eu am adaugat coaja rasa a 1/2 lamaie mare). Puteti realiza amestecul cu ajutorul mixerului electric - folosind paletele spiralate, la viteza minima si adaugand ingredientele in ordinea mai sus mentionata. * Albusurile se bat spuma si se incorporeaza apoi cu grija in amestecul pregatit anterior. * Vasele Ramekin se ung cu unt si se tapeteaza cu zahar. Compozitia pregatita anterior se aseaza in vasele Ramekin astfel incat sa ramana aproximativ 5 mm pana la limita superioara a acestora (budinca va creste usor in timpul pe care il petrece in cuptor). Vasele Ramekin astfel pregatite se aseaza in vasul cel mare, termorezistent in care se pune ulterior apa calda (aproximativ 2-3 cm inaltime). * Se incinge cuptorul. * Se coc aproximativ 25 de minute la 170 grade c. * Se scoate vasul din cuptor si se lasa budinca sa se raceasca in vasele Ramekin (asezate in vasul termorezistent cu apa). Cand s-a racit suficient se aseaza in frigider pentru cel putin o ora inainte de servire (se scot din forme numai inainte de a fi servite si se decoreaza cu rondele din coaja de lamaie / portocala caramelizate).* Orezul se fierbe timp de 20 de minute in apa cu sare, amestecand usor cu ajutorul unei linguri din lemn. * Orezul fiert se scurge de apa si se pune apoi intr-o cratita potrivita, neaderenta. Se adauga laptele cald (laptele trebuie sa acopere orezul), cateva bucatele coaja proaspata de lamaie (eu am pus aproximativ 9 - 10 bucatele coaja de lamaie) si se lasa orezul la fiert timp de 15 minute, la foc mic, pana absoarbe tot laptele. Este important sa amestecati frecvent cu ajutotul unei linguri din lemn, pentru a evita formarea unei pelicule la suprafata. Orezul fiert se lasa sa se racoreasca (am scos cojile de lamaie dupa racirea orezului). * Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie neaderenta, intorcandu-se pe ambele parti cu ajutorul unei spatule din lemn. * Fulgii de migdale prajiti se maruntesc cu ajutorul robotului pentru bucatarie. * Se separa atent albusurile de galbenusuri. * Orezul pregatit anterior (fiert si racit) se amesteca cu 90 g zahar, 15 g unt, faina, galbenusurile si coaja rasa de lamaie (eu am adaugat coaja rasa a 1/2 lamaie mare). Puteti realiza amestecul cu ajutorul mixerului electric - folosind paletele spiralate, la viteza minima si adaugand ingredientele in ordinea mai sus mentionata. * Albusurile se bat spuma si se incorporeaza apoi cu grija in amestecul pregatit anterior. * Vasele Ramekin se ung cu unt si se tapeteaza cu zahar. Compozitia pregatita anterior se aseaza in vasele Ramekin astfel incat sa ramana aproximativ 5 mm pana la limita superioara a acestora (budinca va creste usor in timpul pe care il petrece in cuptor). Vasele Ramekin astfel pregatite se aseaza in vasul cel mare, termorezistent in care se pune ulterior apa calda (aproximativ 2-3 cm inaltime). * Se incinge cuptorul. * Se coc aproximativ 25 de minute la 170 grade c. * Se scoate vasul din cuptor si se lasa budinca sa se raceasca in vasele Ramekin (asezate in vasul termorezistent cu apa). Cand s-a racit suficient se aseaza in frigider pentru cel putin o ora inainte de servire (se scot din forme numai inainte de a fi servite si se decoreaza cu rondele din coaja de lamaie / portocala caramelizate).