Frecati galbenusurile cu zaharul pana devine o crema spumoasa si adaugati din cantitatea de iaurt. Inglobati in compozitie, omogenizand de fiecare data, urmatoarele ingrediente in ordinea scrisa: untul taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, zaharul vanilat, apoi faina si la urma stafidele. Aluatul obtinut trebuie sa fie mai moale, sa curga, ca la orice chec. Turnati intr-o tava (25 x 25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea (aproximativ 20- 25 min). Intre timp, incalziti gemul pe foc, amestecand mereu. Separat, bateti spuma tare albusurile cu zahar pudra, dupa gust si incorporati nucile taiate grosier. Scoateti tava din cuptor si ungeti imediat suprafata checului cu gemul cald, apoi turnati deasupra albusurile cu nuca, nivelati sau formati creste si presarati cu nuca zdrobita. Dati din nou la cuptor, la foc mic pana se intaresc albusurile si incep usor sa se aureasca. Lasati la racit. Serviti checul taiat in forma dorita.

Frecati galbenusurile cu zaharul pana devine o crema spumoasa si adaugati din cantitatea de iaurt. Inglobati in compozitie, omogenizand de fiecare data, urmatoarele ingrediente in ordinea scrisa: untul taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, zaharul vanilat, apoi faina si la urma stafidele. Aluatul obtinut trebuie sa fie mai moale, sa curga, ca la orice chec. Turnati intr-o tava (25 x 25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea (aproximativ 20- 25 min). Intre timp, incalziti gemul pe foc, amestecand mereu. Separat, bateti spuma tare albusurile cu zahar pudra, dupa gust si incorporati nucile taiate grosier. Scoateti tava din cuptor si ungeti imediat suprafata checului cu gemul cald, apoi turnati deasupra albusurile cu nuca, nivelati sau formati creste si presarati cu nuca zdrobita. Dati din nou la cuptor, la foc mic pana se intaresc albusurile si incep usor sa se aureasca. Lasati la racit. Serviti checul taiat in forma dorita.