Punem la fiert cca. 300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris, atata cat sa obtinem un amestec mai tare cand va raci (sa stea pe lingura sa nu curga). Icrele curatate de pielita se tin in frigider la rece de la o zi la alta. Se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se freaca la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Dupa aceasta faza turnam treptat zeama de lamaie si adaugam si ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam si grisul racit . Se mai codimenteaza cu sare dupa gustul fiecaruia si cu zeama de lamaie daca mai necesita. Se pune la rece 2-3 ore sa se intareasca binePunem la fiert cca. 300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris, atata cat sa obtinem un amestec mai tare cand va raci (sa stea pe lingura sa nu curga). Icrele curatate de pielita se tin in frigider la rece de la o zi la alta. Se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se freaca la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Dupa aceasta faza turnam treptat zeama de lamaie si adaugam si ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam si grisul racit . Se mai codimenteaza cu sare dupa gustul fiecaruia si cu zeama de lamaie daca mai necesita. Se pune la rece 2-3 ore sa se intareasca bineSe serveste cu paine prajita.