Detalii Khoreshteh Bademjan - Tocanita Persana cu Vinete Prajite
Se curata puiul si se taie ceapa. Se pune ceapa la calit, cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul. Se rumeneste putin, se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute. Se adauga apa cat sa acopere totul. Se adauga si curcuma. Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala. Se pune capac si se da inchide kukta. Daca folositi o oala obisnuita se acopera cu un capac. Dupa ce incepe sa fluiere kukta se mai tine cam 40 de minute. Intre timp se taie vinetele in felii rotunde sau longitudinale, dupa plac. Se adauga putin ulei intr-o tava si se prajesc la cuptor. Se pot praji si pe aragaz dar vor trage mai mult ulei. Se rumenesc pe ambele parti. Dupa ce s-a fiert puiul se deschide kukta. Se adauga suc de lamaie dupa gust. Se adauga feliile de vinete deasupra tocanitei. Se pune oala inapoi pe foc si se mai fierbe 10 minute la foc mic. Se serveste cu orez alb simplu si cu muraturi.
Se curata puiul si se taie ceapa. Se pune ceapa la calit, cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul. Se rumeneste putin, se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute. Se adauga apa cat sa acopere totul. Se adauga si curcuma. Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala. Se pune capac si se da inchide kukta. Daca folositi o oala obisnuita se acopera cu un capac. Dupa ce incepe sa fluiere kukta se mai tine cam 40 de minute. Intre timp se taie vinetele in felii rotunde sau longitudinale, dupa plac. Se adauga putin ulei intr-o tava si se prajesc la cuptor. Se pot praji si pe aragaz dar vor trage mai mult ulei. Se rumenesc pe ambele parti. Dupa ce s-a fiert puiul se deschide kukta. Se adauga suc de lamaie dupa gust. Se adauga feliile de vinete deasupra tocanitei. Se pune oala inapoi pe foc si se mai fierbe 10 minute la foc mic. Se serveste cu orez alb simplu si cu muraturi.