Creme Piatou este un desert grecesc pe care l-am combinat cu mult succes cu merele caramelizate si pireul de mere uscat. Un desert usor, delicios si care se termina repede repede de tot.. Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si coaja de lamaie, dar nu se fierbe. Separat, se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon, amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de pe foc si se scoate coaja de lamaie. Se bat galbenusurile de ou pana devin ca o crema si se adauga incet la budinca, amestecand constant. Se pune inapoi pe foc si se mai tine 2-3 minutes, din nou amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca. Mere caramelizate: Se curata merele de coaja si de cotor si se vor taia in felii rotunde. Se caramelizeaza zaharul si se adauga merele si scortisoara. Napolitana din foaie uscata de mere Avem nevoie de 500 de grame de mere curatate de cotor, coaja poate sa ramana. Se calesc cu putina apa pana se inmoaie si se mixeaza cu mixerul vertical pana se obtine un pireu. Se mai tine pe foc pana s-a evaporat toata apa. Se intinde pe o tava (am folosit una de silicon) si se tine la soare sa se usuce. Eu am facut-o subtire si a fost gata in 24 de ore, dar se poate usca si la cuptor. Dureaza cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa. Dupa ce s-a uscat, se taie un cerc ce se va rula. Acum urmeaza asamblarea. Se alege forma dorita si se pune un strat de crema, mere caramelizate si iar un strat de crema. Am asamblat intr-o forma de silicon pentru briose si le-am rasturnat in farfurie. Se pot lasa la frigider, dar la mine nu a mai avut nimeni rabdare sa astepte. Se orneaza cu mere caramelizate, napolitana din mere uscate, frunze de menta si se presara putina scortisoara. Optional se poate adauga si niste frisca.

Creme Piatou este un desert grecesc pe care l-am combinat cu mult succes cu merele caramelizate si pireul de mere uscat. Un desert usor, delicios si care se termina repede repede de tot.. Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si coaja de lamaie, dar nu se fierbe. Separat, se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon, amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de pe foc si se scoate coaja de lamaie. Se bat galbenusurile de ou pana devin ca o crema si se adauga incet la budinca, amestecand constant. Se pune inapoi pe foc si se mai tine 2-3 minutes, din nou amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca. Mere caramelizate: Se curata merele de coaja si de cotor si se vor taia in felii rotunde. Se caramelizeaza zaharul si se adauga merele si scortisoara. Napolitana din foaie uscata de mere Avem nevoie de 500 de grame de mere curatate de cotor, coaja poate sa ramana. Se calesc cu putina apa pana se inmoaie si se mixeaza cu mixerul vertical pana se obtine un pireu. Se mai tine pe foc pana s-a evaporat toata apa. Se intinde pe o tava (am folosit una de silicon) si se tine la soare sa se usuce. Eu am facut-o subtire si a fost gata in 24 de ore, dar se poate usca si la cuptor. Dureaza cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa. Dupa ce s-a uscat, se taie un cerc ce se va rula. Acum urmeaza asamblarea. Se alege forma dorita si se pune un strat de crema, mere caramelizate si iar un strat de crema. Am asamblat intr-o forma de silicon pentru briose si le-am rasturnat in farfurie. Se pot lasa la frigider, dar la mine nu a mai avut nimeni rabdare sa astepte. Se orneaza cu mere caramelizate, napolitana din mere uscate, frunze de menta si se presara putina scortisoara. Optional se poate adauga si niste frisca.