Detalii Lavashak
Se curata prunele si se decongeleaza zmeura. Se mixeaza cu blenderul vertical, pana se obtine o pasta. Se pot cali putin si apoi mixa, cum va e mai usor. Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic. Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat. Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar. Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava. Am folosit una de silicon, dar se poate pune pe o folie. Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. s-a uscat intr-o zi, dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele. Se taie in bucatele si se serveste. Se poate usca si la cuptor, cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.
Se curata prunele si se decongeleaza zmeura. Se mixeaza cu blenderul vertical, pana se obtine o pasta. Se pot cali putin si apoi mixa, cum va e mai usor. Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic. Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat. Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar. Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava. Am folosit una de silicon, dar se poate pune pe o folie. Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. s-a uscat intr-o zi, dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele. Se taie in bucatele si se serveste. Se poate usca si la cuptor, cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.