Detalii Rulada cu Spanac si Ricotta
* Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen. * Se adauga faina treptat (in 4 etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare, care poate fi intins si apoi rulat. * Aluatul se intinde cu sucitorul (infainat) pe o coala de hartie pentru copt asezata pe suprafata de lucru, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 0, 8 cm. * Se adauga un strat de spanac si respectiv un strat de branza ricotta (in ordinea preferintelor) apoi se ruleaza cu grija, ajutandu-va de hartia de copt. * Rulada pregatita se aseaza in tava (ideala este cred o tava dreptunghiulara, cu lungime apropiata de cea a ruladei). * Se incalzeste cuptorul. * Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. La suprafata se presara dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, etc. * Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandeste o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 30 - 35 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul). * Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. * Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire (noi am servit cu hot ketchup).* Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen. * Se adauga faina treptat (in 4 etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare, care poate fi intins si apoi rulat. * Aluatul se intinde cu sucitorul (infainat) pe o coala de hartie pentru copt asezata pe suprafata de lucru, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 0, 8 cm. * Se adauga un strat de spanac si respectiv un strat de branza ricotta (in ordinea preferintelor) apoi se ruleaza cu grija, ajutandu-va de hartia de copt. * Rulada pregatita se aseaza in tava (ideala este cred o tava dreptunghiulara, cu lungime apropiata de cea a ruladei). * Se incalzeste cuptorul. * Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. La suprafata se presara dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, etc. * Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandeste o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 30 - 35 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul). * Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. * Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire (noi am servit cu hot ketchup). Reteta ruladei este o imbinare a ideilor dragelor mele Pupi si Lucia.