Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia, apoi se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, se toarna amestecul de apa calda si se framanta un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de degete. Se acopera cu un prosopel si se lasa sa se odihneasca cca. 20 de minuteIntre timp, noi tocam ceapa marunt si o calim putin in ulei incins, adaugam si carnea tocata, adaugam legumele deshidratate, amestecul de condiment si praful de menta uscata si amestecam usor, pana ce carnea se strange si dispare tot lichidul lasat de ea. Se potriveste de sare, se da un praf de piper negru macinat, se da tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Din aluatul crescut, pe o planseta de lucru data cu faina, intindem foi subtiri, cu diametrul de 10-15 cm, in functie de marimea tigaii, asemeni unor clatite. Pe jumatate de foaie, se intinde cate o lingura varfuita de umplutura de carne, apoi se pliaza cealalta jumatate cu care se vine deasupra si se preseaza bine marginea, cu o furculita, sa nu curga carnea in timpul prajirii.

Se prajesc in ulei incins, care sa aiba cam 2 cm (inaltime) in tigaie, pe ambele fete, apoi se scot pe hartie absorbanta, se elimina surplusul de ulei, apoi se baga intr-un castron care se acopera cu un capac, pentru a se aburi.

Se servesc calde, simple sau cu un iaurt rece.

Pofta buna!