Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete).

Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o margine de 3-4 cm. Scurgi bine mozzarella de zer si o tai felii, pe care le asezi peste muschi si presari putina sare. Daca doriti puteti presara si putin piper.

Speli ardeii si ii tai fasii cu o latime de 2 cm.

Intinzi cea de-a doua foaie de aluat, o pui pe o hartie de copt si treci usor cu sucitorul peste ea, apoi o tai fasii de 2 cm latime. Pastrezi 12 fasii iar restul le dai deoparte. Le asezi pe orizontala, iar una dintre fasii o pui pe verticala, in partea stanga, peste fasiile de aluat. Iei cu mana fasiile cu nr. 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 si le dai spre stanga peste fasia de aluat pozitionata vertical si asezi 2 felii de ardei rosu peste aluat. Aduci fasiile din stanga peste ardei si apoi ridici spre stanga fasiile de aluat cu nr. 1 / 3 / 5 / 7 / 9 / 11 si asezi 2 felii de ardei galben peste aluat. La fel continui alternand felii de ardei gras.

Dupa ce ai terminat de impletit aluatul, asezi cate o fasie (din cele pastrate la inceput) pe fiecare margine a aluatului.

Ridici impletitura cu tot cu hartie de copt si o asezi peste aluatul din tava si apoi scoti usor hartia de copt de sub impletitura. Ridici marginile de la aluatul din tava peste marginile aluatului de deasupra si presezi usor, ca sa se lipeasca. Pensulezi aluatul cu galbenus de ou si apoi introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se racoreasca placinta pentru cateva minute si apoi o servesti.