Detalii Placinta cu Iaurt
Ouale se amesteca bine cu mixerul. Se adauga 400 gr zahar, zaharul vanilat, iaurtul si grisul. Aceasta compozitie se omogenizeaza bine pana se dizolva zaharul. Foile de placinta se impart in doua parti egale. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa care foile de placinta. Prima foaie se unge cu ulei si se presara cu zahar, dupa care punem trei foi, a treia foaie se unge si se presara cu zahar. Acest pas se repeta pana ce terminam foile de pus in tava (tot a treia foaie se unge cu ulei si se presara cu zahar). Atentie: Pana terminam prima jumatate de foi!!! Dupa ce am terminat de pus prima jumatate de foi, punem compozitia cu iaurt si repetam iarasi procedeul de ungere si presarare cu zahar a celei de-a doua jumatate de foi. Cand ungem cea de-a doua jumatate de foi trebuie sa avem grija sa nu apasam prea tare. Dupa ce am pus ultima foaie, o ungem cu ulei si o presaram cu zahar. Atentie: In momentul cand presaram cu zahar cantitatea de zahar folosita trebuie sa fie mica!!! Dupa ce am uns ultima foaie cu ulei si am presarat-o cu zahar, bagam placinta la cuptor, acesta trebuie sa fie deja incins. Se lasa la foc potrivit. Cand este gata o scoatem si o acoperim cu un prosop umed, deoarece prima foaie se va ridica putin. Se lasa acoperita pana ce se raceste.
Ouale se amesteca bine cu mixerul. Se adauga 400 gr zahar, zaharul vanilat, iaurtul si grisul. Aceasta compozitie se omogenizeaza bine pana se dizolva zaharul. Foile de placinta se impart in doua parti egale. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa care foile de placinta. Prima foaie se unge cu ulei si se presara cu zahar, dupa care punem trei foi, a treia foaie se unge si se presara cu zahar. Acest pas se repeta pana ce terminam foile de pus in tava (tot a treia foaie se unge cu ulei si se presara cu zahar). Atentie: Pana terminam prima jumatate de foi!!! Dupa ce am terminat de pus prima jumatate de foi, punem compozitia cu iaurt si repetam iarasi procedeul de ungere si presarare cu zahar a celei de-a doua jumatate de foi. Cand ungem cea de-a doua jumatate de foi trebuie sa avem grija sa nu apasam prea tare. Dupa ce am pus ultima foaie, o ungem cu ulei si o presaram cu zahar. Atentie: In momentul cand presaram cu zahar cantitatea de zahar folosita trebuie sa fie mica!!! Dupa ce am uns ultima foaie cu ulei si am presarat-o cu zahar, bagam placinta la cuptor, acesta trebuie sa fie deja incins. Se lasa la foc potrivit. Cand este gata o scoatem si o acoperim cu un prosop umed, deoarece prima foaie se va ridica putin. Se lasa acoperita pana ce se raceste. Cand s-a racit se taie bucatele patrate si se scoate pe un platou. Se serveste rece ... este un desert minunat. Pofta buna!!!