Detalii Halaszle
1. Pestele se curata de solzi se spala si se taie fasii late de 2 degete. Se sareaza si se pune la rece . 2. Ceapa, ardeii se toaca marunt si se pun la calit pe 5 linguri de ulei (untura), se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, o lingurita sare (facultativ ardei iute), si se acopera cu aproximativ 3.5 litri apa. In acest moment introducem si cateva bucati de peste sa fiarba(eu am pus partea de la coada, dar cui ii place poate sa puna si capul de la peste), si lasam sa fiarba la foc mic dupa ce a dat in clocot timp de 2 ore. Astfel obtinem zeama de baza. 3. Strecuram totul si grosul ce ne ramane il pasiram (eu am dat prin blender si apoi am dat pe strecuratoare) si il punem inapoi in zeama strecurata. Acum adaugam restul de peste si borcanelul cu pasta de ardei iute si boiaua si eventual daca mai necesita codimentam cu sare. Lasam cca.15 minute sa mai fiarba cu bucatile de peste dar sa avem grija sa nu amestecam cu lingura in el sa nu se sfarme bucatile de peste,oala se scutura.1. Pestele se curata de solzi se spala si se taie fasii late de 2 degete. Se sareaza si se pune la rece . 2. Ceapa, ardeii se toaca marunt si se pun la calit pe 5 linguri de ulei (untura), se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, o lingurita sare (facultativ ardei iute), si se acopera cu aproximativ 3.5 litri apa. In acest moment introducem si cateva bucati de peste sa fiarba(eu am pus partea de la coada, dar cui ii place poate sa puna si capul de la peste), si lasam sa fiarba la foc mic dupa ce a dat in clocot timp de 2 ore. Astfel obtinem zeama de baza. 3. Strecuram totul si grosul ce ne ramane il pasiram (eu am dat prin blender si apoi am dat pe strecuratoare) si il punem inapoi in zeama strecurata. Acum adaugam restul de peste si borcanelul cu pasta de ardei iute si boiaua si eventual daca mai necesita codimentam cu sare. Lasam cca.15 minute sa mai fiarba cu bucatile de peste dar sa avem grija sa nu amestecam cu lingura in el sa nu se sfarme bucatile de peste,oala se scutura.
Cu acest tip de mancare se potriveste de minune un vin rosu sec.